Заловеният в Пловдив Масуд Абдо  и четиримата му съучастници, обвинени в

...
Заловеният в Пловдив Масуд Абдо  и четиримата му съучастници, обвинени в
Коментари Харесай

Каналджията Масуд Абдо призна, че е наел автобуса, който причини смъртта на двамата полицаи в Бургас

Заловеният в Пловдив Масуд Абдо  и четиримата му съучастници, упрекнати в образуване на канал за трафик на мигранти се изправиха през днешния ден пред Районен съд- Пловдив, с цел да получат присъди. Припомняме, че те бяха подкрепили 20 чужденци – жители на Сирия, Афганистан и Мароко, да обитават и минават нелегално през страната.
Прочетете още
29-годишният Абдо, който бил и главатар на групата, се призна за отговорен, за това, че е наел рейса, който аргументи гибелта на двамата служители на реда при гонка в Бургас. Така районните магистрати осъдиха  Масуд Абдо на 11 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и санкция от 2500 лв.. Днешната присъда обаче е единствено по обвиняването за образуване на незаконен трафик, а до нея се стигна,  след като Абдо призна напълно виновността си и подписа съглашение с прокуратурата. 

Останалите трима помагачи на сириеца също подписаха съглашение с държавното обвиняване. Двама от тях получиха ефикасни присъди по три месеца затвор, а третият суачастник- жена от Бургас, получи условна присъда от 8 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период.

„ Продължаваме да проверяваме този въпрос, който визира наемането на рейса, който аргументи гибелта на двамата служители на реда при гонка в Бургас. На днешното съвещание се подписа съглашение единствено по едно от закононарушенията,  делото ще се върне в досъдебна фаза и следствието продължава, ” сподели пред медиите прокурор  Димитър Пехливанов.

Той добави, че всичко е почнало от територията на Република Турция, откъдето са тръгвали и групите.

Припомняме, че прокуратурата  повдигна обвинявания против петимата. Спрямо 29-годишния Месуд Абдо бе повдигнато обвиняване и за това, че през септември 2022 година на територията на  Пловдив и на Средец, като подстрекател, съзнателно склонили 29-годишната П.Ч. и 39-годишния Й.Ч., български жители, да извършат закононарушение като подкрепят 20 чужденци – жители на Сирия, Афганистан и Мароко, измежду които и две деца – на 3 година и на 14 година, да обитават и минават нелегално през страната.

Сириецът Абдо се снабди с второ обвиняване за това, че на 24 май 2022г. в гр.Пловдив в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице и лицето Х.А.О. – помощник, незаконно е подкрепил, като обезпечил заслон и място на престояване на други четирима чужденци, жители на Сирия, да преминат в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на неустановено все още МПС и във връзка с повече от едно лице.

Както TrafficNews първи заяви, избягалият от пандиза в Стара Загора чийто име към момента е незнайно, се оказа роден брат на Масуд. Беглецът Абдо е с една година по-голям от брат си и също е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит вид към пандиза. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР